4 personen
eenvoudig
30 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Pompoendip met Parmezaan

Pompoendip met Parmezaan

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de pompoen over de bakplaat en besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Rooster de pompoen circa 15 minuten in een oven.
  • 3 Pureer daarna met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de Parmezaanse kaas, zout, peper en net zoveel olijfolie tot de gewenste dikte.

bereidingstip

Lekker bij bloemkool- en broccoliroosjes of tortillachips. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 6 gram