4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pompoenfrittata met linzensalade

Pompoenfrittata met linzensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de pompoen en wortel op een bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olie. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de helft van de knoflook, de helft van de tijm, 2 eetlepels olie, zout en peper door de linzen. Klop de eieren los met de room en kaas.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de uienringen met de rest van de knoflook en tijm.
  • 5 Leg de geroosterde pompoen en wortel op de bodem van de pan met daarop de uien. Giet het eimengsel erover en zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 7 Serveer de frittata met de salade en schep de geroosterde wortel en noten erop.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté