4 personen
gemiddeld
65 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoengnocchi met oesterzwammen en salie

Pompoengnocchi met oesterzwammen en salie

ingrediënten


65 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

bos salie
250 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Vorm een bal van het deeg en snijd die bal in dikke plakken. Rol elke plak uit tot een dik lint van circa 1,5 cm en snijd in stukjes van 1,5 cm.
  • 2 Rol de blokjes tussen je handen in vorm en snijd er vierkantjes van. Duw de bovenzijde in met een vork, zodat je een strepenpatroon krijgt.
  • 3 Breng water met zout aan de kook. Verwarm intussen de boter en bak hierin op middelhoge stand de oesterzwammen met de salie en knoflook.
  • 4 Kook nu de gnocchi in circa 30 seconden. Schep uit de pan als ze boven komen drijven en leg ze in de pan met oesterzwammen.
  • 5 Zet de warmtebron wat hoger en meng de gnocchi door de saus. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de salie door 2 theelepels gedroogde tijm.. Behalve met pompoen kun je de aardappelpuree ook mengen met fijngesneden tomaat of spinazie.

wijnadvies

Soave van Mastio del Loggia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 11 gram