4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenlasagne met ricotta

Pompoenlasagne met ricotta

ingrediënten


25 min
4 personen
1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 fles pastasaus
1 fles passata di pomodori
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

mandoline

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatensaus en de helft van de tijm toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • 2 Laat de spinazie slinken in de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Meng de ricotta met de pecorino en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in dunne plakken met een mandoline of een scherp mes.
  • 4 Verdeel wat van de tomatensaus met spinazie over de bodem van de ovenschaal. Verdeel plakjes pompoen erover en daarover een paar lepels van de ricotta. Herhaal deze stappen totdat alles op is. Eindig met een laagje ricotta en bestrooi met de overige tijm. Bak de lasagne circa 40 minuten de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Dankzij het smaakvolle karakter van dit recept kun je hier qua wijn alle kanten mee op. Wij kiezen heel bewust voor een alcoholarme Just 0 Rosé met tonen van bosvruchten, aardbei en framboos. Niet alleen omdat deze wijn hier perfect mee combineert, maar ook omdat hij minder dan 0,5% alcohol bevat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté