4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Pompoenpuree met harissa-yoghurt

Pompoenpuree met harissa-yoghurt

ingrediënten


25 min
4 personen
5 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel harissa

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

750 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

750 gram flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Stoom de pompoen met de knoflook in circa 15 minuten gaar. Giet de room erbij en pureer glad.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de uien met het venkelzaad goudbruin. Roer de harissa naar smaak door de yoghurt.
  • 3 Schep de pompoenpuree in een pannetje of diepe schaal. Giet de harissayoghurt als een swirl in het midden. Garneer met de gebakken uien, bruine boter en het venkelzaad. Serveer met extra harissa naar smaak.

bereidingstip

Maak een tussengerecht van dit recept en serveer gekookte haricots verts of broccoli erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 4 gram