4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenrösti met kalkoen en sinaasappelsaus

Pompoenrösti met kalkoen en sinaasappelsaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

60 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

600 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de pompoen met de eieren, volkorenmeel, paprikapoeder, de helft van de bosui, de kaas, zout en peper.
  • 2 Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Bak in één pan rösti van de pompoen in 2-3 minuten per kant. Houd warm. Bak in de andere pan de kalkoenfilets circa 5 minuten per kant.
  • 3 Meng het sinaasappelsap met de honing, gember en maizena. Neem de gebakken kalkoenfilets uit de pan en giet het sinaasappelmengsel bij het bakvet. Verwarm en roer tot een lichtgebonden saus.
  • 4 Roer de rest van de bosui erdoor. Serveer de kalkoen in plakken met de saus en de rösti. Garneer met de sinaasappel.

bereidingstip

Voeg 1⁄2 theelepel koekkruiden toe aan de sinaasappelsaus in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 38 gram