4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Pompoensoep met bacon en sesamtoast

Pompoensoep met bacon en sesamtoast

ingrediënten


30 min
4 personen
tabasco
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels allesbinders

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

200 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan, fruit hierin de ui en pers de knoflook erboven.
  • 2 Voeg de bacon toe en bak deze circa 3 minuten mee.
  • 3 Schep de komijn en koriander erdoor en bak nog circa 1 minuut.
  • 4 Voeg de pompoen en aardappel toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15-17 minuten. Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 5 Bestrijk het brood met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad. Leg de sneetjes circa 15 minuten op een bakplaat in de oven.
  • 6 Meng de maïzena met de kookroom en bind de soep er licht mee. Breng op smaak met tabasco.
  • 7 Serveer de sesamtoast bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 18 gram