4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Pompoensoep met kaaskoekjes

Pompoensoep met kaaskoekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
75 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stervormige steker

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schenk de bouillon in een soeppan, voeg de pompoenblokjes, de helft van de kokosmelk en kerrie toe en laat 15 minuten pruttelen.
  • 2 Steek intussen vormpjes uit het bladerdeeg of snijd met een mes stervormpjes of kerstboompjes uit. Leg de vormpjes op de bakplaat en bestrijk met wat ei. Bestrooi met de kaas en het maanzaad en bak circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Schenk in kommetjes en schenk er nog wat kokosmelk in. Serveer met de kaaskoekjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram