2 personen

Pompoensoep van hokkaido pompoen

terug naar recept
home recepten Pompoensoep van hokkaido pompoen

Pompoensoep van hokkaido pompoen

ingrediënten


2 personen
1 snuf zout
1 snuf versgemalen peper
1 klontje roomboter
2 speculaasjes
1 eetlepel fijngesneden krulpeterselie
2 flinke eetlepels zure room
125 gram gerookte spekblokjes
1 ltr krachtige kippenbouillon
1 glaasje rode port
4 takjes tijm
1 mespuntje kaneelpoeder
1 winterwortel
1 halve hokkaido pompoen

  • 1 Borstel de pompoen goed schoon en snijd doormidden. Haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd ¾ van de pompoen met schil in grove stukken en snijd de rest in fijne blokjes.
  • 2 Schil de winterwortel en snijd ¾ in grove stukken. Snijd de rest in kleine blokjes.
  • 3 Verwarm in een soep een klontje roomboter tot deze begint te kleuren en bak er even stevig de groeve pompoen en wortel in aan.
  • 4 Zet het vuur lager, voeg de tijm en het kaneelpoeder toe en blus af met de rode port.
  • 5 Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook en laat in ongeveer 20-25 minuten gaar pruttelen.
  • 6 Bak ondertussen de spekjes mooi goudbruin in een beetje roomboter in een anti-aanbakpan. Voeg de blokjes pompoen en wortel toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren, zodat het gaar wordt. Kruid met zout en peper.
  • 7 Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Is de soep nog iets te dik, voeg dan nog wat extra bouillon toe.
  • 8 Schep de pompoensoep in kommen en verdeel er lekker wat spekjes met de gesmoorde groente over.
  • 9 Schep er een lepeltje zure room op, bestrooi met peterselie en verkruimel er tenslotte wat speculaas over.

Terugroepactie | Kips Vega Paté