4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenstamp met paksoi en speklapjes

Pompoenstamp met paksoi en speklapjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en pompoen toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aardappel en een snuf zout toe. Voeg zo veel water toe dat alles net onder staat en laat afgedekt 15-20 minuten garen.
  • 2 Meng intussen de repen speklap met zout, kerriepoeder en bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin het vlees op middelhoge stand goudbruin en gaar. Voeg de boter in klontjes toe en roer de aanbaksels in de pan los voor een jus.
  • 3 Giet de aardappels en pompoen af en stamp tot een grove puree. Schep de paksoi erdoor en verwarm nog 1 minuut al roerend op een lage stand. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapjes en jus.

bereidingstip

Maak ook eens zo’n stamppot van pompoen en aardappels in combinatie met geitenkaas, spinazie en stukjes zongedroogde tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté