4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenstamppot met ketjaprookworst

Pompoenstamppot met ketjaprookworst

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

275 gram rookworsten
1 kilogram stamppotaardappel
800 gram pompoenblokjes

  • 1 Kook de aardappelen en pompoenblokjes in water met zout in 12-14 min. gaar.
  • 2 Snijd de rookworst in plakjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijf olie. Bak de plakjes rookworst in 2 min. per kant lichtbruin. Voeg de ketjap toe en verwarm 2-3 min. op middelhoge stand tot de plakjes mooi glanzen en de ketjap aan de worst plakt.
  • 3 Giet de aardappelen en pompoen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de rookworst over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 568 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 16 gram