4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

ingrediënten


40 min
4 personen
1 handje pompoenpitten
125 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de pompoen over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper en bak circa 25 minuten in de oven.
  • 3 Kook intussen de aardappels gaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  • 4 Stamp de aardappels tot een fijne puree en meng de rest van de olie, geroosterde pompoen, spinazie, zongedroogde tomaten en helft van de geitenkaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de stamppot in 4 kommen, verbrokkel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de pompoenpitten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Que Mas of Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 17 gram