4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenstoof met rode linzen en rookworst

Pompoenstoof met rode linzen en rookworst

ingrediënten


40 min
4 personen
200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 Gelderse rookworst
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 venkel

  • 1 Snijd de venkel in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 5 min. op een middelhoge stand.
  • 2 Schil intussen de pompoen, halveer in de lengte en schep de pitten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Spoel de linzen af.
  • 3 Voeg de linzen met de bouillon toe aan de venkel en breng aan de kook. Laat 20 min. met het deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe. Schep de laatste 8 min. de pompoenblokjes erdoor en kook mee.
  • 4 Snijd intussen de rookworst in plakken. Voeg toe aan de pan en stoof 10 min. mee. Voeg de laatste 5 min. de boerenkool in delen toe en laat slinken. Breng de stoof op smaak met peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 372 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 18 gram