4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenstoof met rundvlees en salie

Pompoenstoof met rundvlees en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 blik Spaanse witte bonen
500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

bosje salie
1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en bestuif licht met bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de blokjes vlees in 2-3 porties in een paar minuten aan. Schep tussendoor uit de pan om de volgende portie te bakken.
  • 2 Roer de aanbaksels op de bodem van de pan los en voeg 1 eetlepel olie toe. Fruit de uienringen hierin circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook, foelie en 3/4 van de salie toe en fruit nog 2 minuten mee.
  • 3 Schep al het vlees terug in de pan en giet de tomatenblokjes en bouillon erbij tot het vlees net onder staat. Roer door en breng rustig aan de kook.
  • 4 Zet de warmtebron laag en leg het deksel op de pan. Laat in circa 2,5 uur het vlees zachtjes gaar stoven.
  • 5 Voeg na circa 2 uur de pompoen en bonen toe en laat afgedekt nog minimaal 30 minuten sudderen.
  • 6 Bestrooi met de overige salie. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

In plaats van verse salie kun je ook 1 eetlepel gedroogde salie gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté