- 1 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en bestuif licht met bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de blokjes vlees in 2-3 porties in een paar minuten aan. Schep tussendoor uit de pan om de volgende portie te bakken.
- 2 Roer de aanbaksels op de bodem van de pan los en voeg 1 eetlepel olie toe. Fruit de uienringen hierin circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook, foelie en 3/4 van de salie toe en fruit nog 2 minuten mee.
- 3 Schep al het vlees terug in de pan en giet de tomatenblokjes en bouillon erbij tot het vlees net onder staat. Roer door en breng rustig aan de kook.
- 4 Zet de warmtebron laag en leg het deksel op de pan. Laat in circa 2,5 uur het vlees zachtjes gaar stoven.
- 5 Voeg na circa 2 uur de pompoen en bonen toe en laat afgedekt nog minimaal 30 minuten sudderen.
- 6 Bestrooi met de overige salie. Lekker met stokbrood.
bereidingstip
In plaats van verse salie kun je ook 1 eetlepel gedroogde salie gebruiken.