4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Pompoentortilla met geitenkaas

Pompoentortilla met geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
  • 2 Leg deze dakpansgewijs met de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
  • 3 Sprenkel er de olijfolie over en strooi er tijm, zout en peper over.
  • 4 Zet het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Strooi er de laatste 5 minuten de geitenkaas over en laat dit licht smelten. Lekker met een tomatensalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Zowel pompoen als geitenkaas vertoeft graag in de buurt van een goed glas Sauvignon Blanc. Keuze te over: Jean Sablenay, Sea Breeze en Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip