4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen

Portobello gevuld met groentemousse, feta en amandelen

ingrediënten


15 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s
1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de broccoli in water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet af, pureer samen met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop het eiwit met een snuf zout stijf en schep dit door de groentepuree.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de portobello’s met de holtes naar boven in de ovenschaal en bestrijk de randen met een beetje olie. Verdeel de groentemousse over de portobello’s en verkruimel de feta erover.
  • 4 Bak de portobello’s in de oven in circa 20 minuten gaar. Bestrooi ze daarna met het amandelschaafsel.
  • 5 Lekker met aardappelpuree.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté