4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Portugese aardappelen uit de oven

Portugese aardappelen uit de oven

ingrediënten


20 min
4 personen
4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 groot laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in met de boter en leg er de stukken aardappel in. Verdeel de ui en laurierblad erover en bestrooi met zout en peper. Giet de wijn en olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie.
  • 2 Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de oven naar 180°C. Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen. Zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.
  • 3 Lekker met geroosterd vlees of vis.

wijnadvies

Afhankelijk van of er vlees of vis bij komt, rood of wit schenken. De huiswijn is dan een prima kandidaat!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram