4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Portugese bonensalade

Portugese bonensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

150 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

165 gram olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje witte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de olie met de azijn, de helft van de peterselie en de knoflook tot een dressing.
  • 2 Kook de eieren circa 6 minuten. Meng de ui met de bleekselderij, alle bonen, olijven, zongedroogde tomaten en rode peper. Giet de dressing erover en meng goed.
  • 3 Verdeel de salade over een schaal. Halveer de eieren en leg ze erop. Bestrooi de salade met de rest van de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 25 gram