4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Portugese vissoep

Portugese vissoep

ingrediënten


25 min
4 personen
300 gram gemengde zeevruchten
250 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 paprika's

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soep­pan en bak hierin de chorizo, prei, knoflook en paprika 4­-5 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en giet de visbouillon erbij. Breng aan de kook en kook zachtjes 10 minuten.
  • 2 Voeg de witvis toe en gaar deze 5 minuten tegen de kook aan. Schep de zeevruchten erdoor en verwarm de soep zonder te koken.

bereidingstip

Serveer deze vissoep met stokbrood en aioli. Meng voor de aioli 4 eetlepels mayonaise met citroenrasp, ­sap, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 2 teentjes fijngehakte knoflook, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 29 gram