4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Poulet à l’orange

Poulet à l’orange

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar

4 plakken sinaasappels
4 kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg op elke kippenbout 1 plak sinaasappel. Leg de wortels om de kippenbouten heen en rooster alles in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Schep de wortels af en toe om.
  • 3 Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappels fijn. Voeg de melk en boter toe, roer de aardappelpuree door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de kippenbouten met de worteltjes en maak met twee lepels quenelles van de aardappelpuree.

wijnadvies

Schenk een Bourgogne Chardonnay bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté