4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Prei-kerrieschotel met gehakt en aardappelschijfjes

Prei-kerrieschotel met gehakt en aardappelschijfjes

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg het kerriepoeder en de prei toe en bak nog 5 minuten verder.
  • 2 Smelt de boter in een (steel) pan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak circa 1 minuut. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed door. Voeg de helft van de kaas toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 3 Leg de helft van de aardappel­ schijfjes in de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel vervolgens de overige aardappelschijfjes erover. Schep de kaassaus erover en bestrooi met de overige kaas. Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 41 gram