4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Prei-terrine met geitenkaas

Prei-terrine met geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

12 dunne preien

benodigdheden

cakevorm

terrine

vershoudfolie

  • 1 Pureer de ingrediënten voor de dressing. Meng de rucola met de bieslook en giet de dressing erover.
  • 2 Neem de terrine uit de vorm en snijd steeds met een scherp mes een plak van de terrine af. Verwijder het folie.
  • 3 Leg de rucola ernaast en verdeel de geitenkaas erover. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Geitenkaas is een klassieker met Sauvignon Blanc. In combinatie met de prei en rucola is Que Mas uit Chili een goede keuze bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 6 gram