- 1 Verhit de olie en bak de sjalotjes, prei en knoflook 2-3 minuten zonder te kleuren. Bestrooi met zout. Voeg de rijst toe en roerbak circa 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken en verdampen.
- 2 Voeg een scheut bouillon toe en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg als het vocht door de rijst is opgenomen weer een scheut bouillon toe. Herhaal dit en blijf goed roeren. Ga door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
- 3 Schakel de warmtebron uit. Verdeel de rauwe zalm, klontjes boter en de helft van de Parmezaanse kaas over de risotto. Laat 10 minuten afgedekt staan zodat de zalm gaart. Schep dan om. Verdeel over borden en garneer met de rest van de kaas en rucola.
bereidingstip
Vervang de wijn in dit recept door 100 ml kookroom en roer deze door de beetgare rijst. . Neem verkruimelde zachte geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.