4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Preirisotto met zalm

Preirisotto met zalm

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram preien

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak de sjalotjes, prei en knoflook 2-3 minuten zonder te kleuren. Bestrooi met zout. Voeg de rijst toe en roerbak circa 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken en verdampen.
  • 2 Voeg een scheut bouillon toe en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg als het vocht door de rijst is opgenomen weer een scheut bouillon toe. Herhaal dit en blijf goed roeren. Ga door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
  • 3 Schakel de warmtebron uit. Verdeel de rauwe zalm, klontjes boter en de helft van de Parmezaanse kaas over de risotto. Laat 10 minuten afgedekt staan zodat de zalm gaart. Schep dan om. Verdeel over borden en garneer met de rest van de kaas en rucola.

bereidingstip

Vervang de wijn in dit recept door 100 ml kookroom en roer deze door de beetgare rijst. . Neem verkruimelde zachte geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 39 gram