4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Preisoep met kipballetjes

Preisoep met kipballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillonblokje
400 gram aardappelen

dit product is niet beschikbaar

5 gram tijm
800 gram preien

dit product is niet beschikbaar

30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipgehakt

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verhit intussen de boter in een soeppan en bak de prei met de blaadjes van de takjes tijm 5 min. op een middelhoge stand.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vorm 20 balletjes van het kipgehakt en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 min. in de oven lichtbruin en gaar. Schep de balletjes na 10 min. voorzichtig om. Houd afgedekt warm.
  • 3 Schil intussen de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Voeg de aardappel, bouillonblokjes, 1 liter water en kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  • 4 Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Verdeel over diepe kommen en verdeel de balletjes en erwten over de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 453 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 26 gram