4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Preisoep met knolselderij en makreel

Preisoep met knolselderij en makreel

ingrediënten


35 min
4 personen
kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreel
1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram preien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Houd 100 gram preiringen apart. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en prei op een lage stand 6-8 minuten.
  • 2 Voeg de aardappels en bouillon toe en kook zachtjes 15 minuten. Schep de mosterd erdoor en pureer de soep.
  • 3 Voeg de selderijblokjes toe en kook zachtjes 10 minuten. Schep de rest van de preiringen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de makreel over 4 borden of kommen. Schep de hete soep erop. Serveer met een lepel crème fraîche bestrooid met kerrie.
  • 5 Lekker met een kaastosti van bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté