4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Preistamppot met appel en slavink

Preistamppot met appel en slavink

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 grote appel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 slavinken

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram preien

dit product is niet beschikbaar

1000 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.
  • 2 Verhit intussen de boter. Bestrooi de slavinken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de boter.
  • 3 Voeg de uiringen toe, bak ze even mee en giet de bouillon erbij. Stoof zonder deksel zachtjes 12 minuten.
  • 4 Giet de ardappelen en prei af, vang het kookvocht op.
  • 5 Stamp de aardappelen en prei niet te fijn met de olie en eventueel nog iets van het kookvocht.
  • 6 Schep de appelblokjes en kerriepoeder door de stamppot. Serveer met de slavinken en de uienjus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté