4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Preistamppot met kip-kerriegehakt

Preistamppot met kip-kerriegehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

300 gram kip-kalkoengehakt
150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram preien

dit product is niet beschikbaar

30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in 12-14 min. gaar. Snipper de uien.
  • 2 Verhit intussen in een hapjespan 15 g boter. Voeg de prei toe. Bak de prei in 8 min. af en toe omscheppend zacht en gaar. Verwarm de melk in een steelpan.
  • 3 Verhit in een koekenpan de laatste 15 g boter. Fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul en gaar. Voeg de kerrie toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp tot een smeuïge puree. Schep de prei erdoor. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 24 gram