gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Pretzel-bolletjes met kaneelsuiker

Pretzel-bolletjes met kaneelsuiker

ingrediënten


30 min
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 10 stukken. Rol er bolletjes van. Verwarm de oven voor op 250ºC.
  • 2 Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoe­der en 150 gram suiker. Roer goed door en zet de warmtebron lager zodra het water kookt.
  • 3 Leg de deeg­bolletjes voorzichtig in kleine porties in de pan en kook ze circa 2 minuten aan beide kanten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
  • 4 Meng de rietsuiker met de kaneel. Bestrijk de bolletjes met de eidooier en bestrooi met de kaneel­suiker. Bak de bolletjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 6 gram