4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Provençaalse groentesoep met pistou

Provençaalse groentesoep met pistou

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram flageolets
400 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

6 bospenen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer voor de pistou de basilicum met de knoflook, kaas en peper. Meng de olijfolie erdoor tot een dikke saus ontstaat.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de courgette, wortel en paprika toe en kook zachtjes 8-10 minuten. Spoel koud water over de boontjes en laat uitlekken.
  • 3 Meng de bosui, tomaten, peultjes, boontjes en kruiden door de soep en laat nog 4-5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Verdeel de groentesoep over kommen en schep een lepel pistou erin. Serveer met het stokbrood en de rest van de pistou.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een perfect recept bij de rosé van Sensas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 19 gram