4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse plaatpizza

Provençaalse plaatpizza

ingrediënten


35 min
4 personen
50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

92 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

315 milliliter pastasaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram mix voor pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar

1 pak pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 3 eetlepels olijfolie en schep de uien, de Provençaalse kruiden en zout en peper erdoor.
  • 2 Smoor de uien, afgedekt, in 15 minuten zachtjes gaar. Schep halverwege een keer om.
  • 3 Leg het pizzadeeg op de bakplaat (als je de mix voor pizzadeeg gebruikt, bereid je die met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  • 4 Maak een rand door het deeg iets om te rollen. Verdeel de pastasaus over de deegbodem en verdeel het uimengsel erover.
  • 5 Leg de plakken tomaat erop en strooi er peper over.
  • 6 Leg de ansjovis er in een ruitpatroon op en leg de olijven op de kruispunten.
  • 7 Bestrijk de deegranden goed met olijfolie.
  • 8 Bak de pizza in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Druppel er nog wat olijfolie over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 16 gram