4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Provençaalse portobello

Provençaalse portobello

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s

benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen en hak deze fijn.
  • 2 Bestrijk de portobellohoeden aan de buitenkant met olijfolie en zet ze omgekeerd in 4 ovenvaste schaaltjes.
  • 3 Meng het broodkruim met de gehakte stelen, knoflook, tijm, geitenkaas, zout en peper en verdeel deze vulling over de portobello’s. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  • 4 Haal de takjes tijm door wat olie en leg ze op de paddenstoelen.
  • 5 Zet de paddenstoelen 20 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en de vulling goudbruin is.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 6 gram