4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse stoofschotel

Provençaalse stoofschotel

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

takje tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram sukadelap

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en zet deze apart.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het sukadevlees rondom bruin.
  • 3 Giet de marinade, de rest van de wijn en de bouillon erbij en voeg de gesnipperde uien toe. Stoof afgedekt zachtjes 2 uur.
  • 4 Voeg de tomaten met sap, de aardappels, wortel, champignons en tijm toe en stoof nog circa 30 minuten.
  • 5 Verwijder de takjes tijm. Voeg vlak voor het serveren de olijven toe aan de stoofschotel. Lekker met bruin stokbrood.

bereidingstip

Gebruik ook eens de mediterrane marinade elders op boodschappen.nl

wijnadvies

De Zuid-Franse warmte is ook te proeven in Poème Grenache Syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 61 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté