4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse visstoof

Provençaalse visstoof

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 pangasiusfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tijmblaadjes
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een hapjes- of braadpan op een middelhoge stand. Bak de ui, rozemarijn en wat zout 5 min. Snijd intussen de sperzieboontjes in 3 gelijke stukjes.
  • 2 Voeg de courgette en knoflook toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Roer de bloem erdoor en laat in ca. 2 min. garen. Voeg de sperziebonen, tijm, bouillon en room toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat op een lage stand met het deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.
  • 3 Kook intussen de rijst. Pureer de walnoten, peterselie, olie en azijn tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de pangasius met zout en peper en voeg toe aan de stoof. Laat nog ca. 3 min. stoven tot de vis net gaar is. Bestrooi de stoof met de garnalen en serveer met de rijst en walnotensaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 822 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 32 gram