eenvoudig
25 min.
bijgerecht, ontbijt
recepten Pruimenjam met gember en rozemarijn

Pruimenjam met gember en rozemarijn

ingrediënten


25 min
300 gram geleisuiker speciaal

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

2 weckpotten

  • 1 Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  • 2 Verwarm de pruimen met het citroensap, 75 ml water, de gember en rozemarijn. Kook zachtjes circa 10 minuten. Voeg de geleisuiker toe en laat de jam nog 3 minuten koken. Roer af en toe door. Controleer de dikte van de jam door 1 theelepel jam op een koud bordje te laten stollen. Blijft de jam te dun kook dan nog 2-3 minuten langer. Schep het schuim eraf.
  • 3 Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

bereidingstip

Voeg aan deze pruimenjam tijdens het koken een snuf kaneel of kardemom toe. . Vervang de pruimen in dit recept ook eens door druiven of blauwe bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 180 gram
eiwit 3 gram