4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pulled chicken

Pulled chicken

ingrediënten


15 min
4 personen
2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels donkere basterdsuiker
2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC. Leg de kippenbouten in de ovenschaal.
  • 2 Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Meng de tomatenketchup, wijnazijn, basterdsuiker, mosterd, ui en knoflook. Schenk dit mengsel over de kippenbouten en dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
  • 3 Zet de schaal 3 uur in de oven, tot de kip gaar is en makkelijk van het bot loslaat. Haal het vlees van de botten en verdeel met 2 vorken in stukjes.
  • 4 Meng het kippenvlees door de saus in de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Deze pulled chicken is lekker op een hamburgerbroodje of in een wrap met ijsbergsla en Amerikaanse coleslaw.. <h4>Heerlijk malse pulled chicken</h4> • Kies het juiste kippenvlees. Welk vlees je voor pulled chicken gebruikt? Kippendijen of -bouten, geen kipfilet. <br> • Wees geduldig, want langzaam garen is de sleutel tot malse pulled chicken. <br> • Let goed op dat de kip niet uitdroogt tijdens het stoven. Indien nodig moet je wat water of kippenbouillon toevoegen. Ook helpt het om de schaal af te dekken met een deksel of met aluminiumfolie. . <h4>Wat is pulled chicken?</h4> Pulled chicken komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten. Daar wordt het vaak bereid op de barbecue. Daarbij wordt kip langzaam gegaard en daarna uit elkaar getrokken (‘pulled’ in het Engels). Het gerecht lijkt op pulled pork, maar is lichter van smaak en sneller klaar. Pulled chicken wordt meestal gemaakt van kippendijen of kippenbouten, die blijven lekker mals.. <h4>Pulled chicken uit de slowcooker en uit de oven</h4> De makkelijkste manier om pulled chicken te maken is in de oven. Verwarm voor op 160°C en laat de kip in de saus 2½,5-3 uur stoven, tot het vlees makkelijk uit elkaar valt. Heb je een slowcooker? Dat kan ook. Leg de kippenbouten in de slowcooker, schenk de saus erover en laat 6-7 uur garen op lage stand of 3½-4 uur op hoge stand.. <h4>Kruiden en marinades voor pulled chicken</h4> • BBQ-stijl: gebruik een kant-en-klare BBQ-kruidenmix of voeg zelf paprikapoeder, knoflookpoeder en een snufje cayennepeper toe. <br> • Mexicaans: geef je kip extra pit met chilipoeder, komijn en paprikapoeder. Lekker met wraps of rijst. <br> • Zoet en hartig: marineer de kip met honing en mosterd voor een milde, iets zoetige smaak. . <h4>Wat kun je maken met pulled chicken?</h4> Deze kip is heerlijk voor broodjes, <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pulled-chicken-wraps/">wraps</a>, <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pulled-chicken-met-rijst-en-boontjes/">met rijst en boontjes</a>, of bij een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/mexicaanse-stamppot-met-pulled-chicken/">Mexicaanse stamppot</a>.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 328 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 38 gram