4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Pulled chicken met rijst en boontjes

Pulled chicken met rijst en boontjes

ingrediënten


40 min
4 personen
theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje pinda
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram sperzieboon
500 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Pureer in een keuken­ machine de ingrediënten voor de boemboe.
  • 2 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de kip goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 3 Fruit de boemboe met de tomatenpuree 2-­3 minuten in het bakvet. Voeg de bouillon, ketjap, chilisaus, limoensap en gembersiroop toe en meng tot een saus. Leg de kip erin en stoof afgedekt circa 25 minuten, tot de kip gaar is.
  • 4 Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Houd 200 gram gekookte rijst en 250 gram sperziebonen apart voor dag 2.
  • 5 Neem de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar met 2 vorken. Houd een derde van de kip apart voor dag 2.
  • 6 Schep de rest van de kip door de saus in de braadpan en serveer met de rijst en boontjes. Bestrooi met koriander en pinda’s.

bereidingstip

Maak op dag 2 spring rolls. Dompel de 8 rijstvellen een voor een circa 20 seconden in lauwwarm water. Niet te lang, dan worden ze te zacht. Leg steeds een rijstvel op het werkvlak. Verdeel in het midden wat rijst, kip en boontjes. Bedruppel met zoete chilisaus, vouw één kant van het rijstvel over de vulling en rol een slag. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een loempia. Maak zo 8 stuks en serveer met chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 59 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté