4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pumpkin shaped kaasdip

Pumpkin shaped kaasdip

ingrediënten


15 min
4 personen
1 reepje groene paprika
paneermeel
1 eetlepel panko

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

10 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels paprikapoeder
100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

(keuken)touw

  • 1 Meng de roomkaas en cheddarkaas met 1 tl paprikapoeder en het knoflookpoeder. Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • 2 Schep de dip op een vel vershoudfolie. Vouw de folie rond de dip strak dicht en vorm tot een bal. Bind het touw kruislings om de dip, zodat er 6-8 ‘pompoenribben’ ontstaan. Laat de dip minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • 3 Smelt in een koekenpan de boter. Voeg de Parmezaanse kaas, panko en laatste ¼ tl paprikapoeder toe. Bak het kaasmengsel op een lage stand in 3-4 min. goudgeel. Strooi de crumble op een bord en laat afkoelen en krokant worden.
  • 4 Verwijder de folie van de pompoendip. Bestrooi de dip rondom met de kaascrumble en druk licht aan. Steek een klein reepje paprika in de pompoen als ‘steeltje’.

bereidingstip

Lekker met tortillachips, sneetjes stokbrood of rauwkost.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 319 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 13 gram