4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Puntpaprika met gehakt en olijven

Puntpaprika met gehakt en olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

12 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

125 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Meng het gehakt met de pijnboompitten, olijven, tomaten, basilicum, knoflook, zout en peper.
  • 4 Snijd aan de steelkant van de paprika een kapje eraf en snijd de paprika aan de onderkant bij de punt iets in.
  • 5 Schep de vulling met een lange (ijs)lepel in de paprika’s en druk de vulling met de lepel naar beneden.
  • 6 Vul de paprika’s voor 3/4 en leg ze naast elkaar in de ovenschaal met de kapjes ernaast.
  • 7 Bestrijk met de olie en zet circa 30 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté