4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

ingrediënten


35 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep de zoete aardappels erdoor. Voeg 100 ml sinaasappelsap, een scheutje water en zout toe en kook de aardappels met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vang het vocht op.
  • 3 Voeg 3 eetlepels mascarpone en eventueel een scheutje kookvocht toe en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Schep er eventueel 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes gesneden, door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté