- 1 Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.
- 2 Snijd de koolraap in plakken van circa 2 cm dik en snijd daarna in kleine blokjes. Hussel de koolraap en sjalotten om met de cajunkruiden, de helft van de salie en 1 eetlepel olie en leg ze op een bakplaat. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Schep tussendoor een keer om.
- 3 Verhit intussen de boter met de rest van de salie en laat bruisen, maar niet bruin worden. Houd apart.
- 4 Bestrooi de zalm rondom met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de zalm in circa 5 minuten per kant gaar.
- 5 Stamp intussen de zoete aardappels tot een grove puree en roer de room en de salieboter erdoor.
- 6 Serveer de puree op warme borden met de zalm en geroosterde koolraap. Bestrooi met het amandelschaafsel.
wijnadvies
Nava Rueda Verdejo geeft een frisse, Spaanse touch aan dit recept.