4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Quesadilla’s met pompoen en paprikasalsa

Quesadilla’s met pompoen en paprikasalsa

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano
3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

8 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano
2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Leg de paprika’s voor de salsa met het vel naar boven in de ovenschaal en gril 8-10 minuten in de oven tot het vel zwart is. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat iets afkoelen. Verwijder het vel en hak het vruchtvlees van de paprika’s grof. Schep de overige ingrediënten voor de salsa erdoor en houd apart.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de pompoenblokjes om met de helft van de olijfolie, de komijn en koriander. Verdeel het pompoenmengsel over de bakplaat. Dek af met aluminiumfolie en bak de pompoen in circa 30 minuten gaar in het midden van de oven. Laat daarna afkoelen.
  • 3 Pureer het pompoenmengsel, roer de oregano erdoor en zet kort in de koelkast. Verdeel het pompoenmengsel over 4 tortillawaps. Leg daarop de helft van de rucola. Bestrijk de andere tortillawraps met de ricotta en leg ze met de ricottakant op de rucola. Druk iets aan.
  • 4 Bak de tortilla’s in een beetje olijfolie circa 2 minuten per kant, tot ze lichtbruin en warm zijn. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de paprikasalsa.

bereidingstip

Maak de paprikasalsa voor dit recept pittiger en voeg 1 fijngehakte rode peper toe. . Vervang de oregano door Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, basilicum of peterselie. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Kies bij dit recept de Australische rode wijn Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit Verdot. Met de smaak van donker bessenfruit, specerijen en vanille is deze wijn heerlijk in combinatie met spicy food zoals quesadilla’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 21 gram