8 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, bijgerecht
recepten Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

ingrediënten


20 min
8 personen
200 gram gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

vershoudfolie

  • 1 Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de bloem. Prak de stukjes boter met een vork door de bloem.
  • 2 Meng lepel voor lepel 100 ml koud water door dit mengsel. Kneed het tot een bal en verpak die in plastic folie. Het deeg kan ook in een keukenmachine worden gemaakt. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm.
  • 4 Beboter de bakvorm. Leg de deeglap in de vorm. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  • 5 Klop de eieren los in de slagroom. Roer er een beetje peper door en driekwart van de kaas. Verdeel de spekblokjes op de deegbodem in de vorm. Giet het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30- 40 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 15 gram