online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, bijgerecht
Recepten Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

ingrediënten

200 gram bloem

100 gram boter

4 eieren

250 milliliter slagroom

100 gram gruyère

200 gram gerookt spek


benodigdheden

taartvorm

vershoudfolie

  • 1 Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de bloem. Prak de stukjes boter met een vork door de bloem.
  • 2 Meng lepel voor lepel 100 ml koud water door dit mengsel. Kneed het tot een bal en verpak die in plastic folie. Het deeg kan ook in een keukenmachine worden gemaakt. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm.
  • 4 Beboter de bakvorm. Leg de deeglap in de vorm. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  • 5 Klop de eieren los in de slagroom. Roer er een beetje peper door en driekwart van de kaas. Verdeel de spekblokjes op de deegbodem in de vorm. Giet het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30- 40 minuten gaar.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 15 gram