4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Quiche met aardappel en roomkaas

Quiche met aardappel en roomkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
175 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram Franse kruidenroomkaas
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartige taartdeeg
500 gram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de deegplakjes ontdooien. Bekleed intussen de springvorm (Ø 25 cm) met bakpapier. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • 2 Kook de aardappelblokjes in water met zout in 8 min. gaar. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Klop er de roomkaas en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de aardappelblokjes af. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover.
  • 4 Bak de quiche in de oven in 30-35 min. lichtbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 563 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst