4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Quiche met paddenstoelen en geitenkaas

Quiche met paddenstoelen en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels walnoten
75 gram zachte geitenkaas
125 milliliter slagroom
4 eieren
1 rol hartigetaartdeeg
1 eetlepel gedroogde tijm
600 gram champignons
1 eetlepel wittewijnazijn
2 teentjes knoflook
1 rode ui
30 gram boter

benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Blus af met de azijn. Voeg de champignons en tijm toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
  • 2 Bekleed intussen de ingevette vorm met het deeg. Klop de eieren los en meng met de slagroom en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de paddenstoelen over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Verbrokkel de overige geitenkaas en walnoten erover. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 20 gram
recalls Maaltijdsalade pulled chicken, Spareribs BBQ 200 gram, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier