4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Quiche met prei, broccoli, ham en kaas

Quiche met prei, broccoli, ham en kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

120 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

vershoudfolie

deegroller

  • 1 Doe de bloem in een kom. Snijd 100 g boter met behulp van 2 messen in stukjes. Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat.
  • 2 Voeg een mespunt zout en 100 ml koud water eetlepel voor eetlepel toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
  • 3 Snijd intussen het witte deel van de prei in dunne ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd dikke stelen eventueel in de lengte door. Snijd een stukje van de onderkant. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor. Breng op smaak met zout.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de preiringen in de rest van de boter zacht en glazig.
  • 5 Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de quichevorm. Bekleed de vorm met het deeg. Prik hier en daar met een vork wat gaatjes in de deegbodem.
  • 6 Verdeel de prei, broccoli en ham over de bodem. Schenk het ei-roommengsel in de vorm. Bak de quiche in het midden van de oven in 40 min. gaar.

wijnadvies

Laat de wijnkeuze op een verfrissende, een tikje bloemig smakende Elzasser Pinot Blanc vallen. En schenk die vooral goed fris (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 43 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 31 gram