4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
home recepten Quinoa-frittata met aubergine en parmezaan

Quinoa-frittata met aubergine en parmezaan

ingrediënten


35 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon met de quinoa aan de kook. Kook de quinoa met het deksel op de pan op een lage stand in 11-12 minuten gaar. Giet indien nodig af.
  • 2 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en aubergine 2-3 minuten. Schep de quinoa erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Klop de eieren los met 3 eetlepels water of melk, de basilicum en Parmezaanse kaas. Schenk het eimengsel over de aubergine en quinoa in de koekenpan en bak 5-6 minuten op middelhoge stand.
  • 4 Leg een deksel of bord op de pan en keer de frittata om. Bak nog 3-4 minuten. Lekker met een tomatensalade.

bereidingstip

Combineer aubergine in dit recept eens met courgette.. Voeg in plaats van basilicum 1 eetlepel gehakte salie toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté