4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Quinoa met geroosterde bietjes en pecannoten

Quinoa met geroosterde bietjes en pecannoten

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram pecannoten
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude geitenkaas
1 theelepel verse tijm
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

400 gram rauwe bieten
200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de quinoa circa 30 minuten wellen in koud water.
  • 2 Snijd de bieten en uien in gelijke parten en schud ze om met de olijfolie, tijm, wat grof zout en peper. Spreid uit op een bakplaat en rooster circa 30 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om.
  • 3 Bereid de quinoa verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Meng de quinoa, bieten, uien, kaas en peterselie voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Bestrooi met de pecannoten en serveer (lauw)warm.

bereidingstip

De quinoa is, zonder toevoeging van de bietjes, ook lekker als vulling voor een uitgeholde paprika, tomaat of courgette. Zet de gevulde groenten in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en gaar circa 30 minuten in de oven op 180°C.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté