4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Quinoa-salade

Quinoa-salade

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vinaigrettes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Snijd intussen de aubergine, paprika en courgette in blokjes van 2 cm. Meng de groenten met de olie en bestrooi met zout. Verdeel in een enkele laag over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 20–30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  • 3 Laat de groenten iets afkoelen. Meng ze in een grote schaal met de quinoa en vinaigrette en verbrokkel de feta erboven. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Spoel quinoa goed af in een zeef onder koud stromend water om de eventueel bittere smaak te verwijderen. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen voordat je de salade maakt. . <h4>Variatietips</h4> • Voeg stukjes gegrilde kip of vis toe voor een maaltijdsalade.<br/> • Zin in iets zoets in de salade? Denk aan blokjes mango, granaatappelpitten of rozijnen.<br/> • Voor een mediterraan accent kun je olijven, zongedroogde tomaat of een beetje munt toevoegen. . <h4>Serveertip</h4> Serveer deze salade koud, als lichte lunch of kleurrijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Garneer met geroosterde noten, pitten of zaden zoals walnoten, pompoenpitten of zonnebloempitten voor extra crunch. . <h4>Alles over quinoa</h4> • Quinoa staat bekend als een gezond graan. Het zit boordevol eiwitten, vezels en mineralen. In combinatie met groenten en feta, zoals in deze salade is het een voedzame salade die lang verzadigt en perfect past in een gevarieerd eetpatroon.<br/> • Rauwe quinoa is niet geschikt om rauw te eten. Door te koken worden de zogenaamde saponinen verwijderd en wordt quinoa verteerbaar en smaakvol.<br/> • Quinoa combineert goed met geroosterde groenten, gegrild vlees, noten, pittige kazen zoals feta, en kruidige dressings op basis van citroen of balsamico.<br/> • Je kunt quinoa op smaak brengen met een lekkere vinaigrette, verse kruiden zoals peterselie of munt, geroosterde specerijen, of een snuf komijn of paprikapoeder. . <h4>Quinoasalade van tevoren maken en bewaren</h4> Je kunt deze salade makkelijk een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Voeg ingrediënten zoals noten, pitten of verse kruiden pas vlak voor het serveren toe, zodat ze lekker knapperig blijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter