4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Quinoa-salade met forel

Quinoa-salade met forel

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte forelfilets
2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

300 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schud de ingrediënten voor de vinaigrette in een schoon potje tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Schep de peterselie, bosui, granaatappelpitjes en vinaigrette door de quinoa en maal flink wat peper erover. Verdeel over kommen. Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en snijd in blokjes. Verdeel over de quinoa. Verdeel de forel erover en bestrooi vlak voor het serveren met de pijnboompitten.

bereidingstip

Neem de salade mee in een afgesloten bak of pot en verpak de pijnboompitten apart. Besprenkel de blokjes avocado met citroensap tegen het verkleuren. . Vervang de forel in dit recept door gerookte zalm of makreel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 32 gram