4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
home recepten Quinoasalade met avocado en tuinbonen

Quinoasalade met avocado en tuinbonen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

450 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de quinoa, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Kook intussen de tuinbonen in 3-4 minuten (diepvries) of 7-8 minuten (vers) gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk tussen de vingers de buitenste schilletjes eraf (dubbel doppen). Gooi de schilletjes weg.
  • 3 Halveer de radijsjes en houd het loof apart. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met het citroensap.
  • 4 Meng de citroenrasp, gemberwortel, olijfolie, komijn, cayennepeper en knoflook door elkaar. Schep dit met de tuinbonen, avocado en radijs luchtig door de quinoa.
  • 5 Garneer met het loof van de radijs.

bereidingstip

De salade is ook geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen. . Garneer de salade eens met tuinkers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté